Kék madár 4.000 köbméteres beggyel…

Ballon

Kérem szépen, még tavaly, a csooooodálatos esküvőnkre Császár Dalmitól (Unique Ballonsport Club), Helembai Ilditől és a Drogmentes Magyarországért Maraton csapattagjaitól kaptunk egy ajándék hőlégballon utazást.
Most beváltottuk.
Namost láttam már a földről ballonokat és láttam fotón is sokat, de hát hogy ez mit jelent a valóságban, arról fogalmam sem volt.

Először is, hogy mit jelent ez felszerelésben és főleg felkészülésben.

Bővebben

Repülni jó magazin - Hőlégballon start

allitas

Majdnem olyan érdekes a hőlégballon startra való előkészítése, mint a vele való repülés. Előtte a 30 méter magas ballon, kosár, égőfej egy utánfutón, amiből erős negyed óra alatt kesztyűbe öltöztetett nagytudású kezek tücsökzene hangjai mellett repülőeszközt varázsolnak.

A felvétel vasárnap este Székesfehérvár szélén az Uballon Sportclub edzőrepülésén NOKIA N95 telefonnal készült, Menyhárt Birigitta oktató kapitány szakkommentárjával.

Hölgypilóták - Hőlég-ballonnal az alpokban

110

Szikrázó hó, nagy láng, színes ballonok - magyar csapat is részt vett az osztrák Alpokban tartott hőlégballon találkozón. Menyhárt Brigitta hőlégballon oktató kapitány vendégbejegyzése.
A Unique Ballonsport Club csapata is ott volt Ausztriában, Gosau-ban az Alpok egyik völgyében megrendezett 20. BP Dachstein Alpentrophy hőlégballonos örömrepülésen. kiutazás előtt a rendezvény szervezői összeállítottak nekünk egy listát, hogy mi az, amit magunkkal kell vigyünk.

Sportág lexikon - Hőlégballon repülés

holegballonozas

A hőlégballon-repülés igazi csapatmunkát igénylő, egyre inkább technikai repülősport. Maga a ballonrepülés csodás élmény, mely egész évben űzhető, amennyiben nem túl nagy a szél, jók a látási viszonyok és nincs csapadék. A csapatok egy pilótából és általában 3 képzett személyből állnak, akik közösen végzik a repülés előkészítését, a ballon „felfújását”, majd a repülés alatt a pilóta a különböző magasságok eltérő irányú szeleit kihasználva igyekszik a kiszemelt irányba „kormányozni” a ballont, míg a földi kísérők a leszállás helyszínére autóznak, ahol egy közös összecsomagolással zárul a program.

Repülni jó magazin - Kislány hőlégballonnal

UB05

Apukám az Unique Ballonsport Club pilótája sok-sok év óta, velem 5 éves koromban ismertette meg a hőlégballont. Akkor még nagyon féltem az égő hangos zajától és melegétől, hiába mondták nekem, hogy csak mint Süsü a sárkány ontja a meleget és nem árthat senkinek, nem igazán tudtam megbarátkozni vele. De már akkor nagyon szerettem azt, amikor ki kellett nyomni a levegőt a lufiból, ráfeküdtünk és hengergőzve préseltük ki a levegőt belőle.
Először egy hétvégi rendezvényen, fülemet befogva emelkedtem vele a levegőbe

Rendeljen Ön is repülőjegyet!

 

Logo

Unique Ballonsport Club