Függeszkedés

FüggeszkedésA hőlégballonos program, a ballon felfújása és a vendégek levegőbe emelése nyári időszakban kizárólag a késő délutáni-esti órákban lehetséges. Így ezt a programot kb. 17 órától javasoljuk beilleszteni a többi közé. (Az év hűvös időszakaiban napközben is lehetséges.)

Ennek oka, hogy nyáron a napközbeni erős felmelegedés a ballonos munkát veszélyessé teszi általában, a felszálló légáramlatok miatt. Meleg, nyári időben napközben, a nap erős melegítő hatása miatt ugyanis felszálló légáramlatok, úgynevezett termikek keletkeznek, melyek mozgása a hőlégballon irányítását, földön tartását, vagy levegőbe emelését nehezítik, esetenként lehetetlenné teszik, hiszen a ballon kikerül a pilóta kontrollja alól. A fent említett termikek, kis forgószélszerű felszálló légáramlatok ugyanis a ballont elérve azt megemelik, vagy lenyomják, szinte véletlenszerűen. Ezt kivédeni nem lehetséges, az emberek testi biztonságát pedig veszélyeztetik. Ezért nyári időszakban csak borús, egészen hűvös időben van lehetőség napközben is biztonságos hőlégballonos program rendezésére.

A programhoz kb egy kézilabdapálya méretű hely szükséges (kb 30m x 30m - 40m x 40m), ami mentes légvezetékektől, lámpaoszlopoktól, zavaró tereptárgyaktól, ahol a ballon felfújható.

A helyszín biztosítása a megrendelő feladata.

A ballon kötelekkel lesz rögzítve tereptárgyakhoz, terepjáró gépkocsikhoz, hogy a helyszínen tudjon maradni. A kötelek jelenlétével a program alatt számolni kell. Ezt majd kérem, hogy előzetesen egyeztessük, melyik az a terület, ahova elhelyezhetjük a ballont. Fontos, hogy ne legyen gond, ha a ballon kicsit letapossa a füvet, illetve az autókat is el tudjuk elhelyezni a ballonhoz közel, amennyiben nincsenek nagy fák a kikötéshez.

Ha szélcsendes az idő, kb 3-4 főt tudunk egyszerre a levegőbe emelni, 6-10 percenként cserélve őket. A ballon kb 15-25 méteres magasságig emelkedik, ahonnan szétnézhetnek a bátor jelentkezők.

A program kb 3m/s-nál erősebb szélben és csapadékos időben nem rendezhető meg, de ez előre jelezhető általában 1-2 nappal. A program előtti napokban egyeztetni fogunk a várható időjárásról, és természetesen, ha biztosan nem alkalmas az időjárás, a programot töröljük, hogy a megrendelőt ne terhelje költség. Teljes bizonyossággal azonban a helyszínen derül ki általában, hogy alkalmas-e az időjárás, és a ballonpilóta felelőssége eldönteni, hogy a ballon üzemelhet-e.

Egy ilyen program a tapasztalataink szerint nagy látványosság, óriási siker és élmény a résztvevőknek.

Molinó használata!

A ballonra külön kérésre és előre egyeztetve reklámfelirat is helyezhető, azonban a ballonra kizárólag könnyű anyagból készült reklám kerülhet. A kosáron van lehetőség kisebb de nehezebb anyagú felirat elhelyezésére.