Rövid klubtörténet

Egyesületünk 1990 júliusában alakult meg az akkori fő támogatónk révén, Zwack Unicum Hőlégballon Sportegyesület néven.

Ekkor szállt fel első hőlégballonunk a HA-846-os, aminek a magyar ballonozás történetében is jelentős szerepe volt.
Az országban ez volt az első olyan hőlégballon, aminek a grafikáját kézzel festették.

Később lett a nevünk Unique Ballonsport Club.
Sportegyesületünk nonprofit szervezet.

Lelkes 20-30 fős csapatunk szabadidejében a repülésnek hódolva tartja lendületben ezt a szigorú csapatmunkát igénylő sportágat.
Legidősebb klubtagunk 80 éves és a legifjabb 1 éves múlt.

Pilótáink tapasztaltak, több száz órát repültek már. Pilóta képzéseket is csinálunk, gondolva az utánpótlásra.
Nagy gondot fordítunk csapattagjaink képzésére, így mindig egy képzett, profi csapat segíti a pilóta munkáját.

Jelenleg 4 különböző méretű és színű hőlégballonunk van.
Mindegyik ballonunk kapott tőlünk nevet, így repülhettek velünk Piroskával (HA-729), Zwackkal (HA-846), Brigittével (HA-879) vagy Kék Bálnával (HA-915). :-)
Pilótáink


Császár Dalma, klubunk elnöke, hőlégballon oktató

10 évesen ismerkedett meg a hőlégballonozással szülei révén. Először 1984-ben repült és akkor már tudta, hogy ő is hőlégballon pilóta szeretne lenni. Svédországban csinálta meg a kiképzését, majd itthon tette le a pilóta vizsgát 1999-ben. Dalma 2009 óta hőlégballon oktató.Menyhárt BrigittaMenyhárt Brigitta, klubunk elnökhelyettese, hőlégballon oktató

1988 tavaszán kezdett repülni vitorlázórepülőgéppel, majd 1997-ben kezdett el hőlégballonozni és még abban az évben hőlégballon szakszolgálati engedélyt szerzett. Brigi 2000-ben szerezte meg a hőlégballon oktató képesítését. Sok hazai és külföldi versenyen vett részt versenyzőként.Regős Csaba, klubunk titkára, hőlégballon oktató

1987 őszén kezdett repülni vitorlázórepülőgéppel, majd 1997-ben kezdett el hőlégballonozni és még abban az évben hőlégballon szakszolgálati engedélyt szerzett. Csaba 2000-ben szerezte meg a hőlégballon oktató képesítését. Jelenleg is aktív hőlégballon, motoros, vitorlázórepülő és movit oktató.

 

Patai István, alias Tyipü, Pilóta, hőlégballon oktató

Dalma hívta meg egy edzőtáborba még 2003-ban, ahol egyből fejest ugrott a mély vízbe -"szerelem első látásra". Azóta aktív klubtag, képzett csapat tag. Gyorsan eldőlt, hogy ki fog képződni pilótának. Illés Csaba, alias Chevy, Pilóta
2007-ban ismerkedett meg a hőlégballonozással, ami annyira felkeltette érdeklődését, hogy következő évben elkezdte a kiképzését és maga is hőlégballon pilótává vált. 

 

Kupsza Anna, alias Zsizsi, Pilóta

Chevy - klubunk kiemelkedő pilótája -,"hozta be" be a klubba segítőként. Azóta lelkes, kiemelkedő segítő. Hamar kiderült, hogy a ballonrepülés sokkal jobban érdekli, így 2014-ben elkezdte a kiképzését.Rendeljen Ön is repülőjegyet!

 

Logo

Unique Ballonsport Club